Taping

Kennis over tapen

Pijn of blessures moeten beslist buiten spel staan als u gaat bewegen: ontdek wat tape en bandages kunnen doen om steun te geven

Als u sport, weet u dat sportblessures net zo normaal zijn als af en toe verliezen van een ander team. Wat hulp van sporttapes helpt u tegenslag te overwinnen en voorkomt verdere blessures.

Waarom tapen?

Of het nu na een blessure is of ter bescherming in het algemeen, het is mogelijk om gewrichtspijn of blessures te voorkomen of te verlichten door tape of bandages te gebruiken voor ondersteuning en stabilisatie. Deze producten beschermen en ondersteunen snel geblesseerde gewrichten op een betrouwbare wijze en zonder de kans op bijwerkingen. Bandages bieden verschillende soorten druk en stabilisatie die betrouwbare steun voor elk gewricht bieden. Deze producten kunnen ook bijdragen aan de genezing na een blessure. Daarnaast verbeteren de druk-kenmerken de stofwisseling, wat zwelling beperkt en verkrampt weefsel sneller verlicht.

Tape en bandages kunnen:

  • stabiliseren na een acute blessure en bescherming en steun bieden in de genezingsfase
  • helpen bij chronische pijn (wat vaak het geval is bij gewrichten zoals de enkel)
  • de genezing stimuleren door weefsel te comprimeren.

Het maatje van de atleet: Bandages stabiliseren en ondersteunen gewrichten

Bij verschillende sporten wordt tape gebruikt om blessures te voorkomen. Vooral bij sporten die vaak gepaard gaan met verstuikte enkels, zoals basketbal, voetbal of volleybal, wordt tape vaak gebruikt om sporters te helpen herstellen van verstuikte enkelbanden of om verdere blessures te helpen voorkomen.

"Tapen kan sporters helpen te herstellen en nieuwe blessures te voorkomen."

Tapen is van belang voor het voorkomen van gewrichtsblessures, vooral de enkel en hand. Tapen is ook van groot belang bij het vroeg aanpakken van een blessure en bij revalidatie, omdat met ondersteunende tape het minder waarschijnlijk is dat de sporter opnieuw geblesseerd raakt wanneer hij/zij de training hervat.

Bescherm uw handen en vingers, gevoelige vingers en gewrichten hebben bescherming nodig!

Het stoppen, vangen, smashen, gooien en blokkeren van ballen kunnen allemaal tot blessures leiden, tenzij de vingers en handen voldoende zijn gestabiliseerd. De sporttape is ideaal voor die doeleinden: deze ondersteunt gewrichten en pezen, minimaliseert pijnlijke, overmatige bewegingen en stimuleert herstel van sportblessures.

Tarieven & contact